Výživný a napriek tomu ľahký zeleninový rybí šalát. Táto varianta je skvelá napríklad pri letnom grilovaní, ako alternatíva ku grilovanému mäsu. Je to skvelé osvieženie.
Čo budeme potrebovať
- 250 g nových zemiakov
- 4 vajíčka veľkosti M
- 4 nakladané uhorky (nakrájané na malé kúsky)
- ½ červenej cibule (nakrájaná nadrobno)
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžica medu
- 130 g rukoly alebo šalátového mixu
- 125 g údeného pstruha
- 3 lyžice gréckeho jogurtu
- 1 lyžica kôpru
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvarte zemiaky
- Zemiaky varte približne 15 minút a zlejte
- Medzitým priveďte v hrnci vodu do varu a vložte vajcia
- Vo vriacej vode varte približne 7 minút
- Vodu vylejeme a vajíčka schladíme v studenej vode
- Šalátovú uhorku a cibuľu dáme do misy a pridáme med, ocot, soľ a zmiešame dohromady
- V malej miske si zmiešame jogurt, kyslé uhorky, cibuľu, lyžičku uhorkového láku a vmiešame aj kôpor
- Uvarené vajcia olúpeme a rozpolíme
- Šalátový mix naservírujeme na tanier, pridáme údeného pstruha, pokvapkáme šalátovým dresingom a pridáme vajcia
Šalát je možný podávať aj s údeným lososom.