Kapor je typickou českou rybou. A typické je ho podávať so zemiakovým šalátom. Prečo ale nevyskúšať, túto kombináciu kaprích chipsov a paradajkového šalátu. Tento variant je oveľa ľahší ao trochu zdravší ako klasický vianočný pokrm.
Čo budeme potrebovať
Na kapra
- 1,5 kg – 2 kg kapra
- hladká múka
- 2 vajcia
- Strúhanka alebo rozdrvené kukuričné lupienky
- soľ
- korenie
- olej na vyprážanie
Na majonézu
- 1 žĺtok
- 30 ml vody
- nasekaný kôpor
- 1 citrón
- 250 ml oleja
- 10 ml ryžového octu
- 10 g dijonskej horčice
Na šalát
- Čerstvé letné paradajky
- Citrónová šťava
- Olivový olej
- Balzamikový ocot
- Šalotka (nakrájaná nadrobno)
- Soľ
- Korenie
Postup
- Kaprie mäso nakrájame na prúžky
- Dochutíme ho soľou, korením a obaľujeme ho v trojobale – múka, vajcia, strúhanka
- Na panvici rozpálime olej, kaprie kúsky usmažíme a necháme odkvapkať
- Medzitým si vyšľaháme žĺtok s vodou a octom
- Postupne pridávame olej
- Nakoniec pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu a kôpor
- Paradajky rozpolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olej, šalotku a dochutíme soľou s korením a pokvapkáme balzamikovým octom
- Paradajkový šalát servírujeme s vyprážanými kaprími chipsy a pokvapkaný domácou majonézou