Ak vám práve došla baterka vo váze a prišlo aj droždie, nemusíte si zúfať. Tento recept ani jedno nepotrebuje a vy si pohodlne vystačíte s klasickým hrnčekom, čo máte na čaj a kypriacim práškom. Recept je vďaka tomu jednoduchý, rýchly a lievance budú chutiť rovnako dobre aj bez vykysnutia.
Čo budeme potrebovať
- 1 ½ hrnčeka univerzálnej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- lyžička soli
- lyžice cukru kryštál
- 1 ¼ hrnčeka mlieka
- vajcia
- 3 lyžice masla (rozpusteného)
Postup
- Do veľkej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva, soľ a cukor
- Uprostred urobíme jamku, do ktorej nalejeme mlieko, rozpustené maslo a pridáme vajcia
- Zmes mixujeme, kým nie je hladká
- Na rozohriatu panvicu lejeme po troškách cesto
- Lievance opekáme z oboch strán a podávame horúce