Nekysnuté kefírové lievance s tvarohom a banánmi

Nekysnuté kefírové lievance s tvarohom a banánmi

Ďalší recept na lievance, ktoré nepotrebujú droždie, aby vykysli. Tento recept je doplnený o skvelý domáci jahodový tvaroh, ktorý nesmiete zabudnúť, inak sa ochudobníte o úžasný kulinársky zážitok.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 250 ml kefíru
  2. 1 veľký alebo 2 malé zrelé banány
  3. 2 vajcia
  4. 150 g masla (rozpusteného a mierne vychladnutého)
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 500 g hladkej múky
  7. 50 g cukru kryštál
  8. 1 lyžička prášku do pečiva
  9. ½ lyžičky jedlej sódy
  10. ½ lyžičky soli

Na tvarohový krém

  1. 450 g čerstvých jahôd
  2. 100 g cukru
  3. 2 vajcia
  4. 4 žĺtky
  5. 3 lyžice citrónovej šťavy
  6. ¼ lyžičky soli
  7. 70 g masla

Postup

  1. Do veľkej misy nalejeme kefír
  2. Do neho pridáme roztlačený banán, vajcia, maslo a extrakt z vanilky
  3. Miešame tak dlho, aby sa všetky ingrediencie spojili
  4. Do vedľajšej misy pridáme múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
  5. Suché ingrediencie zmiešame dohromady
  6. Mokré a suché ingrediencie zmiešame do jednej misy a vytvoríme cesto
  7. Cesto necháme 5 minút oddýchnuť
  8. Na zahriatej panvici rozpustíme maslo
  9. Na panvici tvoríme malé placky, ktoré pečieme z každej strany do zlatista
  10. Očistíme jahody a nakrájame ich na väčšie kusy
  11. Dáme ich do hrnca spoločne s citrónovou šťavou a cukrom
  12. Jahody privedieme do varu a potom znížime teplotu
  13. Jahody za stáleho miešania varíme približne 7 minút
  14. Kúsky jahôd môžete (ale nemusíte) rozmixovať tyčovým mixérom dohladka
  15. Krém ochutnajte a doslaďte podľa vašej chuti
  16. Zložte hrniec z platne a nechajte zmes schladiť
  17. Keď je, zmes studená primiešajte vajcia, žĺtky a soľ
  18. Šľahajte, kým sa zmes úplne nespojí
  19. Zmes presunieme znova na sporák a na strednú teplotu varíme, kým zmes nezačne hustnúť
  20. Výsledná zmes bude mať konzistenciu tvarohu
  21. Nakoniec primiešame maslo
  22. Lievance podávame s teplým jahodovým tvarohom a javorovým sirupom

Jahôd nie je nikdy dosť a ak aj vy ste milovníkmi všetkého jahodového, nebojte sa vyskúšať aj ďalšie recepty na jahodové dezerty .

Vysoká lievancová veža s jahodovým prelivom.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.