Jahodová torta s mascarpone

Jahodová torta s mascarpone

Skúsiť môžete túto nahú tortu s mascarpone a jahodami. Recept zvládne aj úplný začiatočník, tak hor sa do toho!

Ingrediencie na korpus

  • 240 g hladkej múky
  • 250 g krupicového cukru
  • 6 ks vajec
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • jahodová marmeláda
  • jahody + na ozdobu

Postup

  • Najprv si rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Do dvoch misiek oddeľte bielky od žĺtkov zvlášť. Bielky vyšľahajte so štipkou soli asi dve minúty. Po dvoch minútach prišľahajte krupicový cukor, zvýšte otáčky a vyšľahajte do tuha. Môže to trvať aj 10-15 minút, aby mal sneh naozaj dobrú konzistenciu.
  • V druhej mise vyšľahajte žĺtky s olejom a vanilkovým extraktom, potom ich vareškou zapracujte do pripraveného snehu.
  • Do zmesi preosejte múku s kypriacim práškom a stierkou poriadne zmiešajte.
  • Tortovú formu vyložte papierom na pečenie a vzniknuté cesto dovnútra nalejte. Dajte piecť asi na 40 minút, ale skúste špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho potom úplne vychladnúť.
  • Pomocou tenkého noža orežte tortu po obvode, aby ste korpus vybrali z formy von. Potom korpus rozdeľte buď nožom, alebo pomocou nite na 3 rovnaké diely.
  • V mise si zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Vo vedľajšej mise vyšľahajte smotanu do tuha a potom ju zmiešajte so zmesou mascarpone.
  • Prvý plát korpusu namažte jahodovou marmeládou a potom naneste vrstvu krému. Na krém položte na plátky pokrájané jahody.
  • Druhý plát pomažte krémom a tou pomazanou stranou položte na vrstvu jahôd na prvom pláte korpusu. Druhú stranu potom pomažte opäť marmeládou, potom krémom a opäť pokladte jahody.
  • Posledný plát opäť pomažte krémom, tou stranou priklopte na vrstvu jahôd na predchádzajúcom pláte korpusu. Takto máte tortu zostavenú.
  • Zvyšným krémom obmažte boky torty, potom vrch torty a dajte chladiť do chladničky aspoň na hodinu, aby krém pekne stuhol.
  • Hotovú tortu potom ozdobte čerstvými jahodami podľa vašej fantázie a máte hotovo.
Krémová torta s čerstvými jahodami a syrom mascarpone.
Zdroj: buzzfeed.com

Upečte si tiež niektorý z našich jednoduchých, ale tak skvelých receptov na torty v slaných aj sladkých variantoch !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.