Výborná nadýchaná torta s jahodami, ktorá sa hodí na akúkoľvek príležitosť. Vychutnajte si ho aj vy s rodinou pri dobrej káve.
Ingrediencie na korpus
- 200 g polohrubej múky
- 200 g krupicového cukru
- 4 ks vajec
- 3 lyžice horúcej vody alebo mlieka
- štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 40 g práškového cukru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 500 g jahôd
- marmeláda (na potretie korpusu – jahodová, malinová, ríbezľová)
Postup
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 165 °C.
- V mise ušľahajte vajcia s cukrom a štipkou soli. Šľahajte asi 10 minút.
- Potom za stáleho miešania pridajte 3 lyžice vody alebo mlieka a šľahajte ďalšie 3 minúty.
- Potom pridajte preosiatu múku v troch dávkach.
- Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej vystlanej tortovej formy a pečte 40-45 minút.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť a medzitým si pripravte náplň.
- V mise zmiešajte mascarpone so smotanou a cukrom a šľahajte, kým zmes nebude dostatočne pevná.
- Korpus rozkrojte na dve časti. Prvé poschodie potrite marmeládou a trochou krému. Položte nakrájané jahody a na ne znovu krém.
- Priklopte druhou časťou korpusu, potrite krémom a vrch ozdobte jahodami. A máte hotovo.