Torta s orechovo-kávovým krémom a mascarpone

Torta s orechovo-kávovým krémom a mascarpone

Pripravte si túto klasickú orechovú tortu, ktorá sa skvele hodí na akúkoľvek oslavu či spoločenskú udalosť. Všetkým touto sladkou pochúťkou vytrite chuťové bunky!

Ingrediencie na piškótu

  • 280 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g zmäknutého masla
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 100 ml silnej čiernej kávy
  • 85 g nahrubo nasekaných orechov (vlašských, lieskových, mandlí,…) + na posyp

Ingrediencie na náplň

  • 100 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g mascarpone

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Dve tortové formy s priemerom 20 cm vymažte maslom a vysypte múkou. Odložte si bokom 2 lyžice kávy na náplň.
  • Vo veľkej mise ušľahajte maslo, múku, cukor, prášok do pečiva, vajcia, vanilku a polovicu kávy. Šľahajte elektrickým šľahačom kým nezmiznú hrudky a cesto nebude vláčne a hladké.
  • Vmiešajte najemno nasekané orechy, potom rozdeľte do foriem a jednu polovicu posypte nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
  • Dajte ich piecť na 25-30 minút, kým nezozlátnu a nenadobudnú. Skúste špajľou, či už sú piškóty hotové.
  • Koláč, ktorý ste neposypali orechmi, pokvapkajte zvyšnou kávou. Oba piškóty nechajte vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte náplň tak, že vyšľaháte práškový cukor, smotanu a mascarpone. Potom vmiešate odložené 2 lyžice kávy.
  • Náplň rozotrite na vychladnutú piškótu, potom prikryjete druhým piškótom posypaným orechmi.
  • Hotovú tortu môžete servírovať.
Torta z orechov, čiernej kávy a syra mascarpone.
Zdroj: bbcgoodfood.com

Pečiete radi? Skúste tiež niektorý zo 4 skvelých receptov na orechové rezy !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.