Torta z orechov s ovocím

Torta z orechov s ovocím

Na tejto orechovej torte s ovocím si pochutnáte. Na prípravu je jednoduchý a zvládne ho aj ten, kto s pečením ešte len začína. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na cesto

  • 225 g hladkej múky
  • 75 g cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 175 g zmäknutého masla
  • 3 vajcia
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
  • 150 g sušených marhúľ
  • 75 g brusníc
  • 50 g nasekaných pekanových orechov
  • 1/2 lyžičky mlatej škorice

Ingrediencie na posyp

  • 6 lyžíc medu
  • 50 g sušených marhúľ
  • 25 g sušených brusníc
  • 25 g pekanových orechov

Postup

  • V malom hrnci zohrejte 150 g nakrájaných sušených marhúľ, 75 g sušených brusníc a 150 ml pomarančovej šťavy. Priveďte do varu, potom zložte z platne a nechajte vychladnúť.
  • Dno okrúhle formy vymažte tukom a vysypte múkou. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • V mise zmiešajte 100 g práškového cukru, 75 g kryštálového cukru a 175 g zmäknutého masla. Šľahajte, kým zmes nebude nadýchaná.
  • Potom pridajte jedno po druhom vajci a dobre prešľahajte. Postupne pridávajte aj 225 g hladkej múky.
  • Následne vmiešajte aj vychladnuté ovocie a nasekané pekanové orechy. Nakoniec primiešajte prášok do pečiva a mletú škoricu.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a pečte cca 50 minút dozlatista. Vyskúšajte špajľou, či je cesto upečené.
  • Nechajte 15 minút vychladnúť vo forme, potom piškótu vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si v malom hrnci rozohrejte med, vmiešajte sušené marhule, brusnice a pekanové orechy. Priveďte do varu a potom nechajte chladnúť.
  • Nie úplne vychladnutú polevou potrite vychladnutý korpus a potom nechajte celú tortu vychladnúť.
Nakrojená oriešková torta s ovocím a medom.
Zdroj: onlycrumbsremain.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.