Bravčová bábika je veľmi jemná a chutná, ale je dobré ju veľmi neprepekať, pretože sa potom vysuší. Na medium či medium well si ale určite veľmi pochutnáte!
Ingrediencie
- 2 bravčové bábiky
- 1 šálka kečupu
- 1/4 šálky trstinového cukru
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica worcestrovej omáčky
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička chilli
- 1 strúčik nadrveného cesnaku
Postup
- Pripravte si BBQ marinádu z vyššie uvedených ingrediencií.
- Všetky ingrediencie dobre premiešajte v miske.
- Umytú a očistenú bravčovú bábiku vložte do BBQ marinády a nechajte marinovať v chladničke aspoň 8 hodín, ideálne cez noc.
- Rozpáľte gril a grilujte bábiku z každej strany 7-10 minút.
- Bábika by mala byť pri rozkrojení mierne ružová.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na bravčovú bábiku . Užite si šťavnaté a krásne chudé mäsko!