Úplne luxusné korenené grilované rebierka s barbecue omáčkou podľa vašej voľby sú skvelým spestrením grilovacej sezóny a nie je snáď nikto, komu by nechutili. Presvedčte sa sami!
Ingrediencie
- 2 lyžice papriky
- 1 lyžica soli
- 1 lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžica trstinového cukru
- 1 lyžica chilli prášku
- 2 lyžičky drvenej rasce
- 1 a 1/2 lyžičky mletého koriandra
- 3/4 lyžičky kajenského korenia
- 2 – 3 kusy bravčových rebierok (asi 1 kg každý kus, použite ideálne bravčové rebierka z pečienka, sú kratšie a mäsitejšie)
- pár hrstí údiacich lupienkov z bieleho orecha, namočených na aspoň 30 minút (voliteľne)
- 1 šálka barbecue omáčky
Postup
- Vložte všetky suché ingrediencie do malej misky a premiešajte, aby sa spojili.
- Ostrým nožom odstráňte všetku striebornú kožu zo zadnej strany všetkých rebierok.
- Rebierka rovnomerne potrite korením a potom pevne zabaľte do 2 až 3 vrstiev alobalu.
- Pri balení dávajte pozor, aby ste alobal s rebrami nepretrhli.
- Predhrejte gril na drevené uhlie alebo plynový gril na strednú teplotu.
- Rebierka grilujte zakrytá na priamom ohni po dobu 1 hodiny a dvakrát otočte, aby bola zaistená rovnomerná prepečenosť.
- V zakrytom grile udržujte teplotu medzi 175 °C – 200 °C.
- Odstavte rebrá z ohňa a nechajte 10 minút odpočívať.
- Odstráňte alobal a zlikvidujte všetku tekutinu.
- Medzitým sceďte lupienky bieleho orecha (ak používate) a rozsypte na uhlie alebo pridajte do udiarne plynového grilu.
- Vráťte rebrá na gril stranou s kosťou dole a pomocou štetca potrite hornú časť rebierok barbecue omáčkou.
- Grilujte prikryté 10 – 12 minút.
- Počas tejto doby rebrá dvakrát otočte a podlejte.
- Pred podávaním nechajte 5 minút odpočinúť.
- Podávajte s extra BBQ omáčkou.
Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na vynikajúce kotletky z bravčového mäsa – zapečené aj grilované!