Bravčová pliecka z grilu s cesnakovým chlebom

Bravčová pliecka z grilu s cesnakovým chlebom

Chrumkavé grilované mäsko okorenené feniklom, koriandrom a rascou je úplne vynikajúce, zvlášť keď ho ku koncu pokvapkáte citrónovou alebo limetkovou šťavou. Servírujte ho s maslovým cesnakovým chlebom, je to lahôdka!

Ingrediencie

Na bravčové mäso:

  • ¼ šálky lístkov čerstvého tymiánu a ďalšie na podávanie
  • 4 lyžičky hrubej soli
  • 1 lyžica rímskej rasce
  • 1 lyžica semienok koriandra
  • 1 a ½ lyžičky feniklových semienok
  • 1 a ½ lyžičky rasce
  • 1 a ½ lyžičky čierneho korenia
  • ½ čajovej lyžičky vločiek červeného chilli a ďalšie na podávanie
  • 12 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 a ½ lyžičky červeného vínneho octu
  • cca 2,5 kg bravčové pliecko
  • na servírovanie plátky citróna alebo limetky

Na grilovaný cesnakový chlieb:

  • ¾ šálky masla
  • ½ šálky extra panenského olivového oleja
  • ⅓ šálky jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 5 strúčikov cesnaku, jemne nastrúhaných alebo rozdrvených na pastu
  • 1 lyžička soli a viac podľa chuti
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • ¾ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ¼ lyžičky červeného vínneho octu
  • štipka vločiek červeného chilli a ďalšie podľa chuti
  • 2 (cca 30 cm) bochníky francúzskeho alebo talianskeho chleba, pozdĺžne rozpolené

Postup

  1. Pomocou mažiara rozdrvte tymián, soľ, rascu, koriander, fenikel, rímsku rascu, guličky korenia a vločky červeného čili tak, aby všetko popraskalo, ale nebolo úplne rozomleté.
  2. Pridajte cesnak, olej a ocot a rozdrvte na pastu.
  3. Potrite pastou celé bravčové mäso a potom mäso dôkladne a rovnomerne zakryte.
  4. Mäso položte na plech na pečenie s okrajom, zakryte fóliou a marinujte v chladničke aspoň 6 hodín alebo až 48 hodín.
  5. V malom hrnci rozpustite maslo s olivovým olejom.
  6. Pridajte petržlenovú vňať, bazalku, cesnak, soľ, korenie, oregano, ocot a červené chilli a varte do voňava 1 až 2 minúty.
  7. Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
  8. Dajte bokom, kým nebudete pripravení grilovať.
  9. Pokiaľ maslo stuhne, dajte ho späť na oheň, kým neskvapalní.
  10. Rozpáľte gril alebo zapáľte uhlíky.
  11. Bravčové mäso položte na gril tak, aby bolo čo najrovnejšie.
  12. Prikryte gril a nechajte mäso opekať, kým sa na jednej strane neobjavia opálené stopy, 7 až 12 minút.
  13. Pokračujte v grilovaní na druhej strane, kým nebude mäso opečené podľa chuti.
  14. Mäso preložte na doštičku, voľne prikryte fóliou a pred krájaním nechajte aspoň 10 minút odpočívať.
  15. Zatiaľ čo bravčové mäso odpočíva, ugrilujte cesnakový chlieb:
  16. Rozpolené bochníky položte reznou stranou dole na gril az jednej strany zľahka opekajte, 1 až 2 minúty.
  17. Otočte chlieb a opečenú stranu pokvapkajte cesnakovým maslom.
  18. Nechajte opekať nepomazané strany chleba ďalšie 1 až 2 minúty.
  19. Chlieb otočte a grilujte ešte raz na pomazanej strane asi 10 až 20 sekúnd (dajte pozor, aby sa nepripálil).
  20. Preložte chlieb na doštičku a nakrájajte na kúsky.
  21. Bravčové mäso nakrájajte na plátky a na mäso vytlačte mesiačiky citróna alebo limetky.
  22. Podávajte ozdobené vločkami červeného chilli a lístkami tymiánu, s cesnakovým chlebom ako prílohou.
Chrumkavá grilovaná pliecko okorenená feniklom, koriandrom a rascou, servírovaná na drevenej doske s klinmi citróna as vedľa položeným tanierom s maslovým cesnakovým chlebom.
www.cooking.nytimes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.