Ochutnajte tieto lahodné bravčové kotlety vo voňavej marináde, ktoré sú ugrilované do úplnej dokonalosti! Sú rýchle a jednoduché na prípravu a hodia sa na akékoľvek grilovanie či letné posedenie.
Ingrediencie
- 4 bravčové kotlety s kosťou alebo bez
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 a 1/2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 2 lyžičky nasekanej petržlenovej vňate a ďalšie na ozdobu
- 2 lyžičky nasekaných lístkov tymiánu
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 lyžička lisovaného cesnaku
Postup
- Vložte bravčové kotlety do misky.
- V stredne veľkej mise prešľahajte olivový olej, trstinový cukor, dijonskú horčicu, sójovú omáčku, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, tymian, soľ, korenie a cesnak.
- Mäso prelejte vzniknutou marinádou.
- Marinujte aspoň 1 hodinu alebo až 8 hodín.
- Predhrejte vonkajší gril alebo vnútornú grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Dajte bravčové mäso na gril.
- Grilujte 6–8 minút z každej strany alebo pokiaľ teplomer vložený do najhrubšej časti kotlety nezaznamená 63 stupňov Celzia.
- Mäso nechajte 5 minút odpočinúť a potom podávajte.
- V prípade potreby ozdobte ďalšou nasekanou petržlenovou vňaťou.