Grilované bravčové stehno

Grilované bravčové stehno

Prichystajte svojim hosťom vynikajúcu bravčovú stehno. Je to skvelý spôsob, ako začať letnú grilovaciu sezónu. Podávajte ju s grilovanou zeleninou, čerstvým sezónnym ovocím prípadne s nejakým dobrým šalátkom.

Ingrediencie

  • cca 2 kg bravčové stehná
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • 1/2 šálky dymovej barbecue omáčky
  • 1/2 šálky džemu z červeného hroznového vína alebo červeného vínneho želé
  • 2 lyžičky chilli prášku

Postup

  1. Rozpáľte si kotlíkový gril.
  2. Bravčové stehno dochuťte soľou a korením.
  3. Grilujte nie priamo nad ohňom, v zakrytom grile po dobu 1 a 1/2 hodiny.
  4. Medzitým zmiešajte barbecue omáčku, želé a chilli prášok.
  5. Posledných 30 minút začnite každých 5-10 minút podlievať zmesou omáčky, kým vnútorná teplota na teplomeri neukáže 62 stupňov Celzia.
  6. Odstráňte stehno z ohňa.
  7. Pred krájaním na podávanie nechajte asi 10 minút odpočinúť.
Stehná z bravy pripravované na grile spolu so zeleninou.
www.yummly.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.