S iba 5 ingredienciami a asi 5 minútami prípravy je táto grilovaná bravčová pečienka s medovou polevou ľahkým jedlom a chutným jedlom, ktoré sa zaradia medzi vaše najobľúbenejšie pokrmy.
Ingrediencie
- ¼ šálky trstinového cukru
- ⅓ šálky medu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1 (cca 1400 g) bravčová pečienka bez kosti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Bravčovú pečienku osušte papierovými utierkami.
- Zo všetkých strán hojne osoľte a okoreňte.
- V malej panvici zmiešajte trstinový cukor, med, sezamový olej, sušený cesnak a asi ¼ lyžičky soli.
- Šľahajte na miernom ohni, kým sa trstinový cukor nerozpustí a nevznikne pekná, hustá poleva.
- Dajte bokom.
- Nastriekajte vonkajší gril alebo vnútornú grilovaciu panvicu olejom v spreji.
- Predhrejte gril na vysokú teplotu.
- Grilujte bravčovú pečienku na vysokej teplote asi 4–5 minút z každej strany, alebo kým sa neobjavia tmavé grilovacie stopy.
- Stlmte gril na minimum alebo presuňte bravčovú pečienku na miesto, kde bude prijímať iba nepriame teplo.
- Gril by mal mať teplotu asi 150 – 175 °C.
- Prikryte gril a nechajte bravčovú pečienku asi 40 minút piecť, pričom ju pravidelne podlievajte medovou polevou.
- Bravčové mäso obráťte a asi po 20 minútach skontrolujte teplotu.
- Keď bravčové mäso dosiahne 60 ° C, zložte ho z grilu.
- Mäso nechajte na doske asi 10 minút odpočinúť.
- Teplota bravčového mäsa bude v pokoji ďalej stúpať.
- Nakrájajte a podávajte.