Paradajkový šalát s hermelínom

Paradajkový šalát s hermelínom

Nám známi retro paradajkovo-hermelínový šalát, tak trochu v novom kabáte. Paradajkový šalát, je už zabehnutou tradíciou v našich kuchyniach. Skúste ho, ale tak trochu inak. Novátorsky!

Čo budeme potrebovať

  1. 8 veľkých cherry paradajok
  2. 2 kríkové paradajky
  3. 60 ml olivového oleja
  4. 1 lyžička tymiánu
  5. Štipka cukru
  6. Soľ
  7. 1 strúčik cesnaku
  8. 125 ml zeleninového vývaru
  9. 150 g hermelínu
  10. Listy bazalky
  11. Dva veľké krajce chleba, alebo 2 žemle/bagetky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150 stupňov
  2. Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu
  3. Do veľkej misy si pripravíme ľadovú vodu
  4. Nožom do kríkových paradajok narežeme X
  5. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, kým sa šupky nezačnú odlupovať, a to približne 30 sekúnd
  6. Potom paradajky preložíme do ľadovej vody, aby vychladla
  7. Keď sú paradajky vychladené, olúpeme ich
  8. Olúpané paradajky dáme na plech s papierom na pečenie
  9. Pokvapkáme ich olejom, posypeme tymiánom, cukrom a soľou
  10. Paradajky umiestnime do rúry a pečieme ich približne hodinu
  11. Paradajky musia byť mäkké, ale nie scvrknuté
  12. Necháme ich vychladnúť
  13. Na panvici si medzitým rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja
  14. Pridáme pečivo a opekáme dozlatista zo všetkých strán
  15. Z panvice preložíme pečivo na tanier a potrieme cesnakom
  16. Pečivo nakrájame na veľkosť krutónov
  17. V hrnci si ohrejeme vývar
  18. Hermelín vložíme do mixéra, pridáme vývar a rozmixujeme dohladka
  19. Na tanieri podávame teplé syrové fondue, navrchu s pečenými paradajkami a cherry paradajkami, posypané krutónmi
Pečené paradajky v miske s rozpusteným hermelínom, balzamikom a bylinkami.
Zdroj: julieblanner.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.