Úplne božská kombinácia chutí! Mleté jahňacie mäso, maslová tekvica, feta, parmezán, cestoviny a píniové oriešky dohromady tvoria v ústach takmer chuťový orgazmus, ktorý budete chcieť znova a znova.
Ingrediencie
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 cibuľa, nahrubo nakrájaná
- 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
- 500 g chudého jahňacieho mletého mäsa
- 2 lyžičky drvenej rasce
- 250 ml konzervovaných nakrájaných paradajok
- 150 g listov baby špenátu
- 200 g cestovín farfalle
- 700g maslovej tekvice, olúpané, zbavené semienok, nakrájané na 2 cm kúsky
- 100 g fety, rozdrobené
- 20 g strúhaného parmezánu
- 1 lyžica píniových orieškov
- 1/4 šálky čerstvých lístkov mäty
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Zahrejte olej vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte 1 minútu.
- Pridajte mleté mäso a restujte za stáleho miešania asi 4 minúty, alebo kým mäso nezmení farbu.
- Použite varešku, aby ste mäso krásne rozdrobili.
- Pridajte rascu a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd alebo pokiaľ nebude aromatická.
- Vmiešajte paradajky.
- Medzitým si odložte 40 g špenátu.
- Zostávajúci špenát vložte do veľkého cedníka do drezu.
- Cestoviny varte vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vode 10 minút.
- V posledných 3 minútach varenia pridajte tekvicu.
- Zmes cestovín a tekvice prilejte na špenát v sitku, aby všetko odkvapkalo.
- Vráťte cestovinovú zmes do panvice.
- Pridajte mäsovú zmes a polovicu fety do cestovinovej zmesi.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Preneste zmes do zapekacej misy s objemom 2 litre.
- Posypte parmezánom, píniovými orieškami a zvyšnou fetou.
- Pečte 25 minút alebo dozlatista.
- Podávajte s odloženým špenátom a čerstvou mätou.