Papriky plnené ryžou a mletým mäsom sú klasika, ktorú nikto nepohrnie. Navyše sú ľahké na prípravu a vy si tak hravo vykúzlite chutnú večeru ktorýkoľvek deň v týždni.
Ingrediencie
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 4 šampiňóny, nakrájané
- 1 a 1/2 šálky mrazenej kukurice
- 2 stopky stopkového zeleru, nakrájané nadrobno
- 1 stredná cibuľa, nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 plechovky (420 ml) drvených paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 lyžice bazalky
- 1 lyžica oregana
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 a 1/2 šálky varenej dlhozrnnej ryže
- 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 6 paprík
- 1 šálka strúhaného syra Fontina alebo Monterey Jack
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Mleté hovädzie mäso opekajte vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote po dobu 5 minút alebo kým nebude takmer prepečené.
- Pridajte šampiňóny, kukuricu, nakrájaný stopkový zeler, cibuľu a cesnak a restujte, kým zelenina nezmäkne.
- Vmiešajte nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, bazalku, oregano a vločky červeného chilli.
- Dochuťte soľou a mletým čiernym korením podľa chuti a varte 15–20 minút.
- Vmiešajte uvarenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať a varte ďalších 5 minút, alebo kým sa ryža neprehreje.
- Medzitým odrežte vršky paprík a lyžicou vydlabajte vnútro a semienka, potom opláchnite.
- Vnútro paprík zľahka posypte soľou a vložte do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry s 1/4 šálkou vody.
- Zakryte plastovým obalom a vložte do mikrovlnnej rúry na 5 minút alebo kým nezačnú mäknúť.
- Preložte do 3 litrovej zapekacej misky a naplňte papriky horúcou zmesou mäsa a ryže.
- Vršky posypte syrom a pečte 20 minút, alebo kým papriky nezmäknú a syr nezhnedne.
- Podávajte horúce.