Autentické talianske spaghetti

Autentické talianske spaghetti

Užite si tieto delikátne špagety s mäsom, paradajkami, bazalkou, cibuľou a mrkvou, ktoré si zamiluje celá vaša rodina a na večeru už nebude chcieť nič iné. Navyše je to tak neuveriteľne jednoduché!

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 3 mrkvy, olúpané a nakrájané
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g mletého bravčového mäsa (voliteľné)
  • 700 g paradajok (čerstvé lúpané a nakrájané paradajky alebo konzervované paradajky San Marzano)
  • 6 nasekaných lístkov čerstvej bazalky (alebo 1-2 lyžičky sušenej bazalky)
  • 1/2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • hovädzí vývar (ak je potreba, podľa chuti)
  • 500 g špaget

Postup

  1. Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednom plameni olej.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak a restujte 1 minútu.
  3. Pridajte mleté ​​hovädzie a bravčové mäso a ďalej restujte.
  4. Keď je mäso opečené a cibuľa mäkká, pridajte paradajky.
  5. Keď paradajky zmäknú a začnú púšťať šťavu (asi 4-5 minút), pridajte bazalku, cukor, soľ a korenie (ak ste použili celé paradajky, roztlačte ich šťouchadlem na zemiaky, aby pustila všetku šťavu).
  6. Varte aspoň 3 hodiny (až 6 hodín) za občasného miešania.
  7. Čím dlhšie budete variť, tým lepšie.
  8. Dôležité: paradajky sa ľahko pripaľujú, preto ich sledujte av prípade potreby pridávajte po troškách hovädzí vývar.
  9. Vo veľkom hrnci uvarte špagety v osolenej vode al dente, sceďte a vráťte do hrnca.
  10. Pridajte omáčku na špagety a miešajte, kým nie sú špagety omáčkou úplne pokryté.
  11. Ihneď podávajte.
Špagety s mäsom, paradajkami, bazalkou, cibuľou a mrkvou na tanieri s vedľa položeným strúhadlom, paradajkami, cesnakom a bazalkou.
www.favfamilyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.