Užite si tieto delikátne špagety s mäsom, paradajkami, bazalkou, cibuľou a mrkvou, ktoré si zamiluje celá vaša rodina a na večeru už nebude chcieť nič iné. Navyše je to tak neuveriteľne jednoduché!
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 3 mrkvy, olúpané a nakrájané
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 250 g mletého bravčového mäsa (voliteľné)
- 700 g paradajok (čerstvé lúpané a nakrájané paradajky alebo konzervované paradajky San Marzano)
- 6 nasekaných lístkov čerstvej bazalky (alebo 1-2 lyžičky sušenej bazalky)
- 1/2 lyžičky cukru
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
- hovädzí vývar (ak je potreba, podľa chuti)
- 500 g špaget
Postup
- Vo veľkej hlbokej panvici rozohrejte na strednom plameni olej.
- Pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak a restujte 1 minútu.
- Pridajte mleté hovädzie a bravčové mäso a ďalej restujte.
- Keď je mäso opečené a cibuľa mäkká, pridajte paradajky.
- Keď paradajky zmäknú a začnú púšťať šťavu (asi 4-5 minút), pridajte bazalku, cukor, soľ a korenie (ak ste použili celé paradajky, roztlačte ich šťouchadlem na zemiaky, aby pustila všetku šťavu).
- Varte aspoň 3 hodiny (až 6 hodín) za občasného miešania.
- Čím dlhšie budete variť, tým lepšie.
- Dôležité: paradajky sa ľahko pripaľujú, preto ich sledujte av prípade potreby pridávajte po troškách hovädzí vývar.
- Vo veľkom hrnci uvarte špagety v osolenej vode al dente, sceďte a vráťte do hrnca.
- Pridajte omáčku na špagety a miešajte, kým nie sú špagety omáčkou úplne pokryté.
- Ihneď podávajte.