Domáce talianske gnocchi

Domáce talianske gnocchi

Pripravte si domáce talianske gnocchi sami a pekne od nuly. Sú krásne nadýchané av kombinácii s paradajkovou omáčkou a parmezánom je to neuveriteľná lahôdka!

Ingrediencie

Na gnocchi:

  • 4 staré stredné zemiaky (asi 500 g)
  • 1/2 hrnčeka semolinovej múky
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička soli plus 1 polievková lyžica na varenie nokov

Na omáčku z cherry paradajok:

  • 3 šálky cherry paradajok
  • 3 listy bazalky, nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 6 lyžíc nastrúhaného parmezánu

Postup

  1. Zemiaky varte 20 minút.
  2. Prepichnite ich nožom, aby ste skontrolovali, či sú hotové, a zlejte ich.
  3. Ihneď olúpte a ešte teplé zemiaky roztlačte.
  4. Odstavte a nechajte ÚPLNE vychladnúť
  5. Za stáleho miešania orestujte na olivovom oleji 2 strúčiky cesnaku.
  6. Vyberte cesnak z panvice.
  7. Pridajte nakrájané cherry paradajky.
  8. Pridajte lístky bazalky a soľ.
  9. Nechajte prikryté dusiť, občas obráťte.
  10. Akonáhle zemiaky vychladnú, zmiešajte ich s múkou a soľou.
  11. Cesto ručne vymiešajte do hladka.
  12. Vezmite malé množstvo cesta, ktoré vám naplní dlaň.
  13. Zrolujte a vytvorte dlhý hrubý špagát.
  14. Nakrájajte do tvaru nokov.
  15. Opakujte, kým sa zo všetkého cesta nevytvarujú halušky.
  16. Na odsadenie objemných nokov môžete použiť doštičku na halušky alebo zadnú časť vidličky.
  17. Halušky mierne zatlačte vidličkou dole.
  18. Halušky dajte na pomúčenú tácku.
  19. Uchovávajte ich oddelene, inak sa k sebe zlepí.
  20. Zaprášte ešte múkou.
  21. Priveďte do varu hrniec s osolenou vodou, rovnako ako pri varení cestovín.
  22. Do vriacej vody vhoďte niekoľko halušiek, nie príliš veľa (len toľko, aby sa zakrylo dno hrnca).
  23. Akonáhle začnú halušky plávať, vyberte ich dierovanou lyžicou, vložte ich priamo do panvice s omáčkou., kde máte omáčku na halušky a jemne vmiešajte.
  24. Akonáhle máte všetky halušky v omáčke, pridajte ďalšiu várku halušiek a takto pokračujte, kým nebudú všetky uvarené.
  25. Gnocchi podávajte ešte teplé s veľkým množstvom parmezánu.
Noky s paradajkovou omáčkou a parmezánom servírované na tanieri.
www.yourguardianchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.