Hubové risotto

Hubové risotto

Lahodné krémové talianske risotto so šampiňónmi, bielym vínom, hráškom a parmezánom je úplná bomba! A pritom je tak neuveriteľne jednoduché na prípravu.

Ingrediencie

  • 8 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 bobkový list
  • 4 vetvičky tymiánu
  • soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky arborio ryže
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1 šálka nastrúhaného parmezánu
  • 3/4 šálky mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. V hrnci na strednom plameni priveďte do varu vývar.
  2. Znížte plameň na minimum.
  3. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej.
  4. Pridajte cibuľu a restujte za častého miešania, kým nebude priehľadná, asi 5 minút.
  5. Pridajte 1 lyžicu masla, cesnak, šampiňóny, bobkový list a tymián.
  6. Varte, kým šampiňóny nezmäknú a nezozlátnu, ešte asi 4 minúty, potom dochuťte soľou a čiernym korením.
  7. Vyberte zmes z hrnca.
  8. V hrnci rozpustite zvyšnú lyžicu masla a za rýchleho miešania pridajte ryžu arborio.
  9. Varte, kým nie sú zrná dobre obalené maslom, asi 2 minúty.
  10. Pridajte víno a varte, kým sa víno z väčšej časti nevsiakne.
  11. Naberačkou prilejte asi 1 hrnček horúceho vývaru.
  12. Za častého miešania varte, kým ryža z väčšej časti nevsiakne tekutinu.
  13. Pridávajte zvyšný vývar asi po 1 šálke naraz a pokračujte, aby ryža absorbovala každý pridaný vývar, než pridáte ďalšie.
  14. Často miešajte a varte, kým nie je rizoto al dente a krémové, nie kašovité. (Možno nebudete potrebovať všetok vývar.)
  15. Pridajte hubovú zmes späť do ryže.
  16. Vmiešajte parmezán a hrášok a ozdobte petržlenovou vňaťou.
  17. Podávajte teplé.
Krémové talianske risotto so šampiňónmi, bielym vínom, hráškom a parmezánom v hlbokej panvici s vareškou.
www.delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.