Chutný a maximálne rýchly, presne taký je tento recept na pochúťku studenej kuchyne. Ak náhodou nejakú ingredienciu nemáte doma, jednoducho ju nahraďte inú, chuti tak neuberiete a budete mať zase niečo zvláštne.
Ingrediencie:
- 1 veľká mäsitá paradajka
- 1 poľná uhorka
- 100 g balkánskeho syra
- 1 červená paprika (môže byť aj žltá alebo zelená)
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup:
- Začneme tým, že si všetku zeleninu očistíme a starostlivo umyjeme.
- Paradajku aj uhorku nakrájame na kúsky a dáme do misky.
- Papriku rozkrájame na kocky a pridáme k paradajke a uhorke.
- Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Zamiešame, a nakoniec na celý povrch nastrúhame balkánsky syr na hrubom strúhadle.
- Ozdobíme petržlenovou vňaťou a dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky.
- Pokiaľ nechceme čakať na vychladenie, servírujeme šalát ihneď po dokončení.