Tradičná bulharská príloha v podobe tohto šalátu, je rýchla, dobrá a plná samých dobrých ingrediencií. Obsahuje len čerstvú zeleninu a stále obľúbenejší syr Feta. Recept je bezlepkový a aj vegetariánsky.
Ingrediencie:
- 3 veľké paradajky
- 1 poľná uhorka
- 1 zelená paprika
- 1 stredne veľká červená cibuľa
- 1/2 hrnčeka čiernych olív
- 1 hrnček strúhaného syra Feta
- 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Paradajky, papriku a cibuľu nakrájame na kocky, uhorku rozkrojíme na polovicu a potom na plátky, olivy na rovnako veľké kúsky.
- Vo veľkej miske zmiešame paradajky, uhorku, zelenú papriku aj červenú cibuľu.
- Prelejeme extra panenským olivovým olejom a osolíme.
- Prihodíme nakrájané olivy a dôkladne premiešame.
- Nakoniec posypeme strúhaným syrom Feta a môžeme ihneď podávať.
- Kto chce, môže dať napríklad na hodinku vychladiť.