Skvelú a tak lahodnú tortu s tvarohom a jahodami si zamiluje každý, komu ju upečiete. Na prípravu je jednoduchý. Tak ho skúste! 🙂
Ingrediencie na korpus
- 300 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 1/3 hrnčeka oleja
- 6 vajec
- 1/3 hrnčeka vlažnej vody alebo mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Ingrediencie na krém
- 1 kg mäkkého tvarohu (plnotučného alebo odtučneného podľa chuti)
- 200 ml kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor alebo lyžička vanilkového extraktu
- práškový cukor na osladenie krému (podľa chuti)
- jahodový džem
- 2 želatínové stužovače
Ďalšie ingrediencie
- jahody na ozdobu
- šľahačka na ozdobu
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Dve tortové formy vymažte a vysypte múkou.
- V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, vodu a vyšľahajte do peny.
- Potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
- Vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a tiež zapracujte do cesta.
- Vzniknuté cesto nalejte do pripravených tortových foriem a dajte piecť na 40-50 minút.
- Medzitým vyšľahajte tvaroh s práškovým, vanilkovým cukrom (príp. extraktom) a kyslou smotanou. Podľa návodu pripravte stužovač a vmiešajte do krému. Odoberte 2/3 krému, do ktorého vmiešate jahodový džem.
- Vychladnuté korpusy premažte jahodovo-tvarohovým krémom. Zvyšným krémom bez džemu potrite povrch torty.
- Tortu ozdobte ľubovoľne jahodami, prípadne šľahačkou a podávajte.
Zaujal vás recept? Máme ďalších 5 báječných receptov na krtkovú tortu . Vyberiete si z črepníkového, vegánskeho alebo napríklad s jahodami.