Nie je snáď nikto, kto by tento druh torty nemal rád. Pokiaľ chcete siahnuť po istote, je tento dezert vhodnou narodeninovou tortou takmer pre kohokoľvek. Zabudnite na kupované polotovary a skúste pripraviť poctivú a domácu krtkovú tortu.
Ingrediencie na korpus
- 180 g polohrubej múky
- 90 g práškového cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 2 vajcia
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 125 ml mlieka
Ingrediencie na náplň
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 stužovače
- 50 g práškového cukru
- 3 ks banánov
- 70 g čokolády na varenie
Postup
- V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a olejom. Postupne pridajte múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom do pečiva.
- Ďalej zašľahajte mlieko a nakoniec vmiešajte sneh ušľahaný z bielkov.
- Vzniknuté cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte pri 180 ° C cca 30 minút.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť. Potom po obvode vychladnutého korpusu utvorte kruh cca 1,5 cm a vnútro vydlabete do tvaru bazénika/misy. Dno hlavne neporušte. Vydlabané kúsky si dajte bokom, budete ich potrebovať.
- Pripravte si náplň tak, že zmiešate cukor, stužovače a nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu. Vedľa ušľahajte šľahačku a tú potom do zmesi zamiešate a došľaháte.
- Banány si pozdĺžne rozkrojte a položte do vydlabaného korpusu. Na ne potom rozprestrite náplň a utvorte kopček ako krtkovú hrudu.
- Na hrude nakoniec rozdrobte vydlabaný korpus, ktorý ste si dali bokom. A máte hotovo.