Krtkova torta

Krtkova torta

Nie je snáď nikto, kto by tento druh torty nemal rád. Pokiaľ chcete siahnuť po istote, je tento dezert vhodnou narodeninovou tortou takmer pre kohokoľvek. Zabudnite na kupované polotovary a skúste pripraviť poctivú a domácu krtkovú tortu.

Ingrediencie na korpus

  • 180 g polohrubej múky
  • 90 g práškového cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 125 ml mlieka

Ingrediencie na náplň

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 stužovače
  • 50 g práškového cukru
  • 3 ks banánov
  • 70 g čokolády na varenie

Postup

  • V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom a olejom. Postupne pridajte múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom do pečiva.
  • Ďalej zašľahajte mlieko a nakoniec vmiešajte sneh ušľahaný z bielkov.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte pri 180 ° C cca 30 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť. Potom po obvode vychladnutého korpusu utvorte kruh cca 1,5 cm a vnútro vydlabete do tvaru bazénika/misy. Dno hlavne neporušte. Vydlabané kúsky si dajte bokom, budete ich potrebovať.
  • Pripravte si náplň tak, že zmiešate cukor, stužovače a nastrúhanú alebo nasekanú čokoládu. Vedľa ušľahajte šľahačku a tú potom do zmesi zamiešate a došľaháte.
  • Banány si pozdĺžne rozkrojte a položte do vydlabaného korpusu. Na ne potom rozprestrite náplň a utvorte kopček ako krtkovú hrudu.
  • Na hrude nakoniec rozdrobte vydlabaný korpus, ktorý ste si dali bokom. A máte hotovo.
Narodeninovú krtkovú tortu s banánmi.
Zdroj: baketotheroots.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.