Mrkvová torta s tvarohom

Mrkvová torta s tvarohom

K narodeninám môžete upiecť aj zdravšiu tortu, a to mrkvovú. Vyskúšajte ho a nebudete ľutovať.

Ingrediencie na korpus

  • 250 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • štipka soli
  • 180 ml rastlinného oleja
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 125 g jablčného pyré
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 300 g nastrúhanej mrkvy

Ingrediencie na krém

  • 250 g tvarohu vo vaničke
  • 115 g zmäknutého masla
  • 240 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 170°C. Dve tortové formy vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom do pečiva, perníkovým korením a soľou. Dajte bokom.
  • V inej veľkej mise prešľahajte vajcia s cukrom, olejom, jablčným pretlakom a vanilkovým extraktom. Potom primiešajte nastrúhanú mrkvu.
  • Mokré ingrediencie postupne zapracujte do suchých a miešajte tak dlho, kým sa dokonale nespoja a nevznikne hladké cesto.
  • To potom rozdeľte do pripravených tortových foriem a pečte po dobu 30-35 minút. Skúste špajľou, či je hotové a nechajte 20 minút chladnúť vo formách. Potom ich z foriem vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  • Medzitým si pripravte krém. Rozšľahajte tvaroh s maslom do hladka. Pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt. Miešajte kým sa nespojí.
  • Nakoniec vršky každého korpusu nožom zarovnajte. Medzi ne naneste polovicu krému. Druhú polovicu potom natrite vršok a boky torty. Tortu môžete ozdobiť nasekanými orechmi alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Mrkvový tortu k narodeninám s nasekanými orechmi.
Zdroj: livewellbakenoften.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.