Pre tento recept nebudete potrebovať váhu, ale len jeden klasický hrnček s objemom 250 mililitrov. Recept je jednoduchý a vďaka tomu, že nie je potrebné nič vážiť aj super rýchly.
Čo budeme potrebovať
- ½ hrnčeka kokosového oleja
- 3 vajcia
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- 1 lyžička kokosového extraktu
- 2 ½ hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
- ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
Na polevu
- ½ hrnčeka horkej čokolády
- 2 lyžice masla
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a formu si vyložíme papierom na pečenie
- Vo veľkej mise zmiešame kokosový olej, trstinový cukor, cukor kryštál a kokosový extrakt
- Do zmesi zašľahávame vajcia a strúhaný kokos
- Do druhej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
- Suché suroviny pridávame, striedavo s kokosovým mliekom do mokrých surovín
- Vzniknuté cesto vlejeme do formy a pečieme 40 minút, cesto priebežné kontrolujeme špajdľou
- Upečenú buchtu necháme vychladnúť
- Medzitým si pripravíme polevu
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa ingrediencie nespoja
- Vychladnutú buchtu polejeme čokoládovou polevou
Navrch buchty môžete ešte nasypať strúhaný kokos alebo nastrúhať tyčinku Margot.