Čokoládovo-kokosový koláč

Čokoládovo-kokosový koláč

Tento koláč je časovo náročnejší, a vyžaduje si trochu tej kuchárskej zručnosti. Ale ak sa odhodláte, koláč inšpirovaný touto tyčinkou vyskúšať, a pobijete sa s celým receptom, nebudete ľutovať.

Čo budeme potrebovať

Krusta

  1. 160g hladkej múky
  2. 60g kakaa
  3. 1 polievková lyžica cukru kryštál
  4. ½ lyžičky soli
  5. 115g masla z chladničky (nakrájaného na menšie kocky)
  6. 3 – 4 lyžice studenej vody

Náplň

  1. 90g strúhaného kokosu
  2. 120g cukru kryštál
  3. 600ml tučného kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
  4. 3 polievkové lyžice škrobu
  5. ½ lyžičky soli
  6. 3 žĺtky
  7. 1 celé vajcia
  8. 170g horkej čokolády
  9. 1 lyžička vanilkového extraktu
  10. 240ml tučnej smotany
  11. 30g práškového cukru
  12. ½ lyžičky kokosového extraktu
  13. kokosové vločky alebo strúhaný kokos na ozdobu

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor kryštál a soľ
  2. Pridajte nakrájané maslo a začnite zmes dohromady prepracovávať
  3. Postupne po lyžiciach pridávame vodu, kým sa cesto nezačne spájať
  4. Cesto prepracujeme a uložíme na 30 minút do chladničky
  5. Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť formy na koláč
  6. Cesto prenesieme do formy a do formy ho vtlačíme
  7. Ak cesto prečnieva, odrežeme ho
  8. Cesto vo forme poprepichujeme vidličkou a vložíme ho na 15 minút do chladničky
  9. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  10. Vychladnutú krustu vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie a zaťažíme ho fazuľami alebo ryžou
  11. Krustu pečieme 20 minút a potom odstránime alobal alebo papier a pečieme ďalších 20 minút, kým krusta nebude suchá na dotyk, potom necháme vychladnúť.
  12. Na náplň vo veľkej mise zmiešame 60g cukru kryštál, kukuričný škrob a soľ
  13. Pridáme žĺtky, celé vajcia a šľaháme dohromady
  14. Do hrnca si nalejeme kokosové mlieko, zvyšok cukru kryštál a privedieme do varu
  15. Za stáleho miešania prilievame zmes kokosového mlieka a cukru do žĺtkovej zmesi
  16. Keď sa ingrediencie spoja prelejeme ich späť do hrnca a varíme kým puding nezhustne (cca 4- 5 minút)
  17. Do pudingu vmiešame čokoládu, vanilkový extrakt, strúhaný kokos a puding necháme vychladnúť
  18. Pudingom prelejeme vychladnutý korpus a koláč necháme odpočívať aspoň 3 hodiny
  19. V mise vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, kokosovým extraktom
  20. Šľahačkou pred podávaním koláč potrieme a dozdobíme strúhaným kokosom alebo kokosovými vločkami

Koláč bude najlepšie ak ho necháte oddýchnuť cez noc .

Koláč s pudingovou náplňou a kokosovými vločkami na tanieriku s vidličkou.
Zdroj: jughandlesfatfarm.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.