Jednoduchý a chutný šalát s opečeným tuniakom a skvelou zálievkou zo šampanského octu. Obsahuje množstvo bielkovín, zdravých tukov a sacharidov. Delikatesa!
Ingrediencie:
Na šalát:
- 1 lyžica avokádového alebo olivového oleja
- 500 g steak z tuniaka
- 1 veľká paradajka, nakrájaná na plátky
- 4 vajcia
- 230 g malých červených zemiakov
- 2 šálky zelených fazuliek
- 4 šálky šalátového mixu
- 1/4 šálky čiernych olív
- 1 polievková lyžica kapar
- soľ a korenie na dochutenie
Na zálievku:
- 1/2 hrnčeka olivového oleja
- 1/4 šálky šampanského octu
- 2 strúčiky lisovaného cesnaku
- 1,5 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžičky čerstvého oregana, nakrájaného najemno
- 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané najemno
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 2 lyžičky medu
Postup
- Suroviny na zálievku zmiešajte v mise a dobre prešľahajte.
- Uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
- Varte vajcia v hrnci 5 – 6 minút a potom ich preložte do ľadového kúpeľa.
- Zemiaky varte 10 – 12 minút alebo do zmäknutia.
- Potom zlejte, nakrájajte na polovice a premiešajte s ¼ zálievky.
- Zelené fazuľky sparte v hrnci s vodou asi 5 minút.
- Zlejte a dajte bokom.
- Nakrájajte paradajok.
- Tuniaka z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Zahrejte olej na veľkej liatinovej panvici na stredne vysokej teplote.
- Opekajte tuniaka 1 minútu z každej strany, aby bol pekne rare.
- Nakrájajte ho na tenké plátky.
- Do misiek dajte šalátový mix, nakrájané vajíčka natvrdo, zelené fazuľky, paradajky, olivy, kapary, zemiaky a tuniaka.
- Zalejte zálievkou a užite si to!