Šalát s opečeným steakom z tuniaka

Šalát s opečeným steakom z tuniaka

Jednoduchý a chutný šalát s opečeným tuniakom a skvelou zálievkou zo šampanského octu. Obsahuje množstvo bielkovín, zdravých tukov a sacharidov. Delikatesa!

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 1 lyžica avokádového alebo olivového oleja
  • 500 g steak z tuniaka
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná na plátky
  • 4 vajcia
  • 230 g malých červených zemiakov
  • 2 šálky zelených fazuliek
  • 4 šálky šalátového mixu
  • 1/4 šálky čiernych olív
  • 1 polievková lyžica kapar
  • soľ a korenie na dochutenie

Na zálievku:

  • 1/2 hrnčeka olivového oleja
  • 1/4 šálky šampanského octu
  • 2 strúčiky lisovaného cesnaku
  • 1,5 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžičky čerstvého oregana, nakrájaného najemno
  • 2 lyžičky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané najemno
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžičky medu

Postup

  1. Suroviny na zálievku zmiešajte v mise a dobre prešľahajte.
  2. Uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
  3. Varte vajcia v hrnci 5 – 6 minút a potom ich preložte do ľadového kúpeľa.
  4. Zemiaky varte 10 – 12 minút alebo do zmäknutia.
  5. Potom zlejte, nakrájajte na polovice a premiešajte s ¼ zálievky.
  6. Zelené fazuľky sparte v hrnci s vodou asi 5 minút.
  7. Zlejte a dajte bokom.
  8. Nakrájajte paradajok.
  9. Tuniaka z oboch strán osoľte a okoreňte.
  10. Zahrejte olej na veľkej liatinovej panvici na stredne vysokej teplote.
  11. Opekajte tuniaka 1 minútu z každej strany, aby bol pekne rare.
  12. Nakrájajte ho na tenké plátky.
  13. Do misiek dajte šalátový mix, nakrájané vajíčka natvrdo, zelené fazuľky, paradajky, olivy, kapary, zemiaky a tuniaka.
  14. Zalejte zálievkou a užite si to!
Šalát so steakom z tuniaka, zelenými fazuľkami, varenými vajcami, paradajkami a zemiakmi servírovaný v hlbokej mise s vidličkou.
www.maryswholelife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.