Kalifornský šalát Niçoise s avokádom

Kalifornský šalát Niçoise s avokádom

Kalifornská verzia šalátu Niçoise s avokádom namiesto zemiakov je úplne perfektná a tiež zdravá! Je vhodná pre vegánov aj celiakov. Je dobre vyvážená s vysoko kvalitnými bielkovinami, tukmi a množstvom zeleniny. Dobrú chuť!

Ingrediencie:

Na zálievku:

  • ½ čajovej lyžičky morskej soli
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • ½ polievkovej lyžice dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice šampanského alebo bieleho vínneho octu
  • ⅓ šálky nerafinovanej, za studena lisovaného extra panenského olivového oleja

Na šalát:

  • 230 g zelených fazuliek, orezaných
  • 2 polievkové lyžice soli
  • 4 – 6 natvrdo uvarených veľkých vajec, olúpaných a pozdĺžne rozpolených
  • 1–2 plechovky vysoko kvalitného tuniaka, najlepšie baleného v olivovom oleji, scedeného a rozlámaného na kúsky
  • 1 veľké avokádo, nakrájaného na kocky
  • ½ šálky čiernych olív
  • 340 g cherry paradajok, rozpolených
  • 4 reďkovky, orezané a nakrájané na tenké plátky
  • hlávkový šalát na vystlanie taniera

Postup

  1. V strednej mise zmiešajte všetky prísady na dresing alebo pretrepte v zaváracom pohári.
  2. Na zelené fazuľky si pripravte misku ľadovej vody.
  3. Priveďte veľký hrniec vody do varu a pridajte soľ.
  4. Pridajte fazuľu a nastavte časovač na 3 minúty.
  5. Potom, čo sa fazuľa varí 3 minúty, vyskúšajte krehkosť.
  6. Mali by byť chrumkavé, ale nemali by chutiť surovo.
  7. Zlejte a ihneď ponorte do ľadového vodného kúpeľa.
  8. Asi po 5 minútach sceďte a osušte.
  9. Šalát zostavte tak, že suroviny rozdelíte do samostatných skupín.
  10. Tanier vystlajte šalát a naň vrstvite skupiny surovín.
  11. Všetko pokvapkajte dresingom alebo ho nechajte bokom, aby si každý sám zalial šalát podľa chuti.
Šalát s vajíčkom, avokádom a zeleninou servírovaný na tanieri s vedľa položenými paličkami.
www.pamelasalzman.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.