Delikátne namarinované kura servírované na hlávkovom šaláte s bazalkou, mozzarellou, paradajkami a balzamikovou zálievkou je zdravá lahôdka, ktorú si obľúbite!
Ingrediencie:
Na marinované kura:
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože
- ½ lyžice olivového oleja
- ½ lyžice balzamikového octu
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- ¼ lyžičky sušeného oregana
- ¼ lyžičky sušenej bazalky
- ⅛ lyžičky sušeného tymiánu
- ½ čajovej lyžičky hrubej soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
Na šalát:
- 230 g malých guličiek mozzarelly, rozpolených
- 1 šálka cherry paradajok, rozpolených
- 1 zväzok čerstvej bazalky, nahrubo nasekané (asi 15 listov)
- 1 avokádo, nakrájané na tenké plátky (voliteľne)
- 4 – 6 šálok šalátového mixu
Na zálievku:
- 3 lyžice balzamikového octu
- ½ šálky extra panenského olivového oleja
- ½ čajovej lyžičky dijonskej horčice
- štipka soli a čerstvého mletého čierneho korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Vymažte malý pekáč.
- Vo veľkej mise zmiešajte kura s prísadami na marinádu.
- Marinujte v chladničke 30 minút až hodinu.
- Vložte marinované kura do pripraveného pekáča.
- Pečte 25–30 minút, kým nebude kurča hotové a už nebude ružové
- Zmeňte program na grilovanie a grilujte asi 2-3 minúty.
- Vyberte z rúry.
- Nechajte 5 minút odpočinúť na teplom mieste.
- Kým kura odpočíva, rozšľahajte v malej miske všetky ingrediencie na zálievku.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej šalátovej mise premiešajte šalátový mix, bazalku, paradajky, mozzarellu a zálievku.
- Nakrájajte kura podľa potreby.
- Na šalát nazdobte kuracie mäso, avokádo, zostávajúcu čerstvú bazalkou a posypte čiernym korením.
- Kurča podávajte teplé alebo vychladené.