Lahodný a neuveriteľne jednoduchý pokrm z cukety, sladkých cherry paradajok, čerstvých mozzarellových guličiek, zaliaty bylinkovým bazalkovým pestom, podávajte s opečenými celými strúčikmi cesnaku. Je bezlepkový, nízkosacharidový a vegetariánsky.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 230 g čerstvých guličiek mozzarelly
- 3 – 4 malé cukety
- 1 šálka pesta
- 400 g cherry paradajok
- 6 – 8 listov bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
Na pečený cesnak:
- 2 – 3 hlavy cesnaku
- 2 – 3 lyžice olivového oleja
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Z každej hlavy cesnaku odrežte cca centimeter a obnažte všetky strúčiky.
- Ak sú na cesnaku hnedé časti, odrežte ich a vyberte.
- Vložte cesnak do malej nádoby vhodnej do rúry, pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou.
- Misku pevne zakryte alobalom a hodinu pečte.
- Vyberte z rúry, nechajte mierne vychladnúť a opatrne vytlačte strúčiky.
- Cherry paradajky umyte a rozkrojte napoly.
- Vyberte si malé a stredné cukety (veľké sú príliš tučné).
- Vrchné časti umyte a orežte.
- Cukety nakrúžte na špirály, potom nahrubo nasekajte tie špirály, ktoré sú veľmi dlhé.
- Dajte bokom.
- Cuketové špirály naaranžujte na veľký tanier so strúčikmi pečeného cesnaku.
- Cuketu pokvapkajte polovicou pesta a jemne premiešajte.
- Navrch naaranžujte paradajky a mozzarellové guličky a pokvapkajte zvyškom pesta a dozdobte zvyšným cesnakom.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti a ozdobte natrhanými listami bazalky.