Caprese s grilovanými paradajkami

Caprese s grilovanými paradajkami

Sladké grilované paradajky dodávajú šalátu Caprese perfektný šmrnc! Podávajte ho s chrumkavým chlebom ako lahodný predjedlo.

Ingrediencie:

  • 500 g cherry paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ a korenie na dochutenie

Na bazalkový dresing:

  • ½ šálky listov čerstvej bazalky
  • ½ lisovaného strúčika cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1–2 lyžičky čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ a korenie na dochutenie

Na šalát:

  • 150 g byvolej mozzarelly
  • ½ listov bazalky

Postup

  1. Predhrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu.
  2. Paradajky pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým octom a dochuťte soľou a korením.
  3. Paradajky grilujte, kým nezačnú uhoľnatieť.
  4. Odoberte z ohňa a počas prípravy zálievky nechajte vychladnúť v miske.
  5. Na zálievku zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri alebo kuchynskom robote (môžete použiť aj ručný mixér alebo všetko najemno nasekajte ručne) a rozmixujte dohladka.
  6. Natrhajte mozzarellu a položte ju na veľký tanier.
  7. Navrch dajte grilované paradajky a pokvapkajte ich šťavou, ktorá vám zostala z grilovania.
  8. Šalát pokvapkajte bazalkovým dresingom a pridajte lístky čerstvej bazalky a podávajte.
Grilované paradajky s mozzarellou a bazalkou servírované na tanieri.
www.simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.