Vegánsky šalát Caprese

Vegánsky šalát Caprese

Aj Caprese možno pripraviť vegánsky. Buď môžete mozzarellu jednoducho nahradiť tofu alebo si pripravte jej jednoduchú domácu verziu z kešu a psýlia. A je to lahôdka!

Ingrediencie:

Na vegánsku mozzarellu:

  • 3 lyžice mletého psylia
  • 150 ml vody
  • 60 g kešu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice lahôdkové droždie
  • 1 štipka soli

Na šalát:

  • 2 paradajky
  • 1 zväzok bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Psýlium zmiešajte s vodou v miske.
  2. Hmota postupne hustne a nadobúda slizkú konzistenciu.
  3. Mali by ste ho nechať hustnúť aspoň 1 hodinu.
  4. Medzitým kešu namočte do horúcej vody.
  5. Kešu zlejte a nechajte si vodu bokom.
  6. Kešu orechy zmiešajte najmenej s 2 lyžicami kešu vody, citrónovou šťavou, lahôdkovým droždím a soľou a rozmixujte.
  7. Nakoniec pridajte psylium a všetko rozmixujte mixérom do hladka.
  8. Vegánsku mozzarellu vložte do formy a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo lepšie cez noc, tuhnúť.
  9. Paradajky a vegánsku mozzarellu nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
  10. Zalejte balzamikom a olejom a podávajte s listami bazalky.
Šalát z vegánskou mozzarellou, paradajkami a bazalkou v miske.
www.cheapandcheerfulcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.