Rilletes z bravčového mäsa

Rilletes z bravčového mäsa

Alebo ako inak, honosnejšie, nazvať masovú nátierku. Jej kúzlo sa skrýva v tom, že výsledný produkt vyzerá, ako vec, ktorá si vyžaduje veľa zručnosti a skúseností. Pritom recepty na nátierky z pečeného bravčového mäsa sú veľmi jednoduché a lacné na prípravu. A výsledok? Ten je vždy fantastický.

Čo budete potrebovať:

  • 1 kíl bravčovej plece bez kosti (nakrájaná na kocky)
  • Soľ
  • 125 ml rastlinného oleja alebo tuku
  • 4 bobkové listy
  • Čerstvý tymián
  • 2 veľké šalotky (nahrubo nakrájané)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozpolené)
  • Muškátový oriešok

Postup:

  1. Predhrejeme si rúru na 150 stupňov
  2. Bravčovú pliecko nasolíme a umiestnime do pekáča na pečenie
  3. Mäso v pekáči zalejeme olejom alebo tukom
  4. Do pekáča k mäsu pridáme bobkový list, tymián, nahrubo nakrájanú šalotku a rozpolený cesnak
  5. Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do rúry a necháme piecť, kým sa bravčové mäso nebude rozpadať. (aspoň 3 hodiny)
  6. Po vybratí mäsa z rúry vyberieme všetko pridané korenie vrátane šalotky a cesnaku.
  7. Zvyšnú šťavu scedíme vedľa do misy
  8. Mäso preložíme do kuchynského robota a začnite mixovať. Rýchlosť zvyšujeme pomaly, nech si robota nezničíme
  9. V priebehu miešania postupne po lyžičkách pridávame vedľa odstavenú šťavu, kým nedosiahneme požadovanú krémovú konzistenciu.
  10. Postupne pridávame soľ
  11. Vyhotovenú zmes pomaly odovzdávame do vopred pripravených a vymytých pohárov
  12. Keď budú poháre naplnené, zalejeme vrch nátierky zvyšným scezeným tukom
  13. Pred podávaním musí nátierka v chladničke odpočívať aspoň dve hodiny.

Pre intenzívnejšiu chuť, nechajte nátierku v chladničke odpočívať týždeň .

Rilletes z bravčového mäsa na bagete s vínom a uhorkou.
Zdroj: davidlebovitz.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.