Zostalo vám od sobotného obeda pečené bravčové mäso a neviete čo s ním?
Po slovách ako „plytvanie jedlom“ vám naskakuje husia koža?
Skúste tento jednoduchý a rýchly recept na plnené sendviče.
Čo budete potrebovať:
- 1 palička cesnaku
- Hrubozrnnú soľ
- Olivový olej
- 1 červenú cibuľu, rozkrojenú na pol a krájanú na mesiačiky
- 2 čajové lyžičky Dijonskej horčice
- 2 polievkové lyžice majonézy
- Pečivo podľa výberu (tip malé bagetky, ktoré sa dajú prekrojiť)
- Zvyšky pečeného bravčového mäsa
- Nakrájaný alebo nastrúhaný aromatický syr (niva, hermelín, fontina a pod.)
- Fenikel, chilli, olivy (nepovinný)
Postup:
- Predhrejeme si rúru 180 stupňov
- Odrežeme hornú časť cesnakovej paličky. Zvyšok cesnaku posypeme soľou, zalejeme olejom a zabalíme do alobalu. Takto pripravený cesnak dáme piecť do rúry na 50 – 55 min. Kým nie je mäkký
- K cesnaku do rúry pridáme aj nakrájanú cibuľu. Cibuľu rozložíme na papier na pečenie a zalejeme olivovým olejom tak, aby bola úplne pokrytá. A pečieme ju po dobu 40 – 45 minút
- Zmäknutý cesnak necháme vychladnúť, potom ho vytlačíme zo šupky. Ľahko ho vidličkou roztlačíme a premiešame s horčicou a majonézou
- Rúru prepneme na režim grilu a zvýšime teplotu na 200 stupňov
- Jednu polovicu bagety natrieme cesnakovou majonézou a navrch navrstvíme pečené bravčové mäso. Na druhú polovicu bagety navrstvíme pečenú cibuľu a syr (ak ste zvolili variant s feniklom, chilli a olivami tak ich sem tiež pridajte)
- Bagety vložíme do rúry a necháme voľne grilovať po dobu 2 minút, ničím ich nezakrývame
- Po vybratí z rúry, polovice bagiet spojíme a máme výborný obed, desiatu alebo večeru!