Lievance s granátovým jablkom a čučoriedkami

Lievance s granátovým jablkom a čučoriedkami

Americké lievančeky s granátovým jablkom a čučoriedkami sú perfektnou pochúťkou, ktorú si môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou na laktózu, pretože žiadnu neobsahujú!

Ingrediencie:

Na ozdobenie:

  • čučoriedky
  • 1 granátové jablko

Na lievance:

  • 125 g samokypriacej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 250 ml sójového mlieka
  • 2 lyžice Flory

Postup

  1. Polovicu čučoriedok a polovicu semien granátového jablka vyklopte na panvicu a jemne zohrejte.
  2. Pomocou vidličky alebo šťouchadla na zemiaky ovocie trochu roztlačte a nechajte šťavu vytiecť z bobúľ.
  3. V tejto fáze môžete pridať trochu cukru alebo medu, ak ste na sladké.
  4. Všetky suché prísady na lievance preosejte dohromady do veľkej misy.
  5. Vložte mokré prísady do džbánu a premiešajte.
  6. Nalejte do suchých prísad mokré prísady a miešajte, kým sa neobjavia suché kúsky múky – bude to vyzerať celkom hrudkovito, ale je to v poriadku.
  7. Zahrejte panvicu a dajte na ňu trochu Flory.
  8. Akonáhle je olej horúci, nalejte naň naberačku cesta, zarovnajte do guľata a nechajte smažiť asi 2 minúty, alebo kým sa hore neobjavia bubliny a okraje nebudú suché.
  9. Otočte a nechajte druhú stranu smažiť ešte asi 2 minúty.
  10. Lievance naskladajte na teplé taniere.
  11. Vmiešajte čerstvé bobule do uvarených bobúľ a poriadne zmesou lievance zalejte.
Lívanečky naukladané na seba a zaliate zmesou z granátového jablka a čučoriedok.
www.hedgecombers.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na lievanečky kysnuté aj nekysnuté ako rýchle jedlo v akomkoľvek z chodov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.