Nadýchané americké lievančeky

Nadýchané americké lievančeky

Tieto ľahké a nadýchané lievance sú skvelou voľbou na víkendový brunch. Skúste do cesta pridať veľkú hrsť čerstvých čučoriedok, aby ste docielili dokonalosť!

Ingrediencie:

  • 135 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 130 ml mlieka
  • 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla (nechajte mierne vychladnúť) alebo olivového oleja plus navyše na vyprážanie

Na servírovanie:

  • javorový sirup
  • maslo

Postup

  1. Do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
  2. V samostatnej miske alebo džbáne zľahka prešľahajte mlieko s vajcom a potom zašľahajte rozpustené maslo.
  3. Nalejte mliečnu zmes do múčnej zmesi a pomocou vidličky šľahajte, kým nebudete mať hladké cesto.
  4. Akékoľvek hrudky čoskoro zmiznú s trochou miešania.
  5. Cesto nechajte pár minút odstáť.
  6. Rozohrejte nepriľnavú panvicu na strednom plameni a pridajte kúsok masla.
  7. Keď je rozpustené, pridajte naberačku cesta (alebo dve, ak je vaša panvica dostatočne veľká, aby sa na nej dali smažiť dva lievance súčasne).
  8. Počkajte, až horná časť lievance začne bublať, potom ho otočte a smažte, kým nebudú obe strany dozlatista hnedé a kým lievance nevyrastie zhruba na 1 cm.
  9. Opakujte, kým nespotrebujete celé cesto.
  10. Podávajte s trochou javorového sirupu a maslom.
Lívanečky naukladané na sebe na tanieriku, zaliate javorovým sirupom.
www.bbc.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.