Lievance z tvarohového syra

Lievance z tvarohového syra

Tieto nadýchané americké lievančeky sa ľahko pripravujú a skvele sa hodia na raňajky či brunch. Podávajte s čerstvým ovocím a javorovým sirupom. Mňam!

Ingrediencie:

  • 150 g samokypriacej múky
  • 150 ml odtučneného mlieka
  • 120 g gervais alebo ricotty
  • 2 vajcia
  • 3 lyžičky sladidla podľa výberu
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 1/2 lyžičky kokosového alebo vanilkového extraktu alebo 1 lyžička citrónovej kôry (voliteľne)
  • na podávanie javorový sirup a čerstvé bobule
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup

  1. Do veľkej misy dajte vajcia, mlieko, syr a štipku soli.
  2. Všetko dobre premiešajte.
  3. Ak chcete, pridajte vanilkový extrakt alebo citrónovú kôru.
  4. Do misky preosejte múku, jedlú sódu a sladidlo.
  5. Dobre premiešajte a odložte na 5 minút.
  6. Veľkú panvicu potrite olejom.
  7. Panvicu rozhrejte a potom na ňu nalejte cesto (alebo použite veľkú lyžicu – na 1 lievanček asi 2 polievkové lyžice cesta).
  8. Medzi lievanci ponechajte dostatočný priestor, aby ste ich mohli otočiť.
  9. Vymažte na strednom plameni niekoľko minút a opatrne preklopte, akonáhle sa na povrchu lievancov objavia bubliny.
  10. Zmažte ešte minútu z druhej strany dozlatista.
  11. Pokračujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
  12. Podávajte teplé s čerstvým ovocím a javorovým sirupom.
Syrové lievančeky naskladané na sebe na tanieriku, servírované s čerstvým bobuľovitým ovocím a sirupom.
www.supergoldenbakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.