Kelové závitky s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou

Kelové závitky s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou

Kel v kombinácii s mletým hovädzím mäsom, ryžou a niekoľkými druhmi syra je úplne božský! A keď si k tomu ešte pridáte domácu paradajkovú omáčku s čerstvým tymianom, razom máte na stole skvelý víkendový obed, ktorý si všetci zamilujú.

Ingrediencie:

Na závitky:

  • 230 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžice na kocky nakrájané červené cibule
  • 1 lyžička lisovaného cesnaku
  • olej na restovanie
  • 2 šálky predvarenej ryže
  • 1/2 šálky ricotty alebo mäkkého krémového syra
  • 1 šálka strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky jemne strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 10 veľkých kelových listov, blanšírovaných 2–3 minúty vo vriacej vode
  • 2 šálky domácej paradajkovej omáčky (pozri recept nižšie)

Na paradajkovú omáčku:

  • 2 stredne veľké paradajky, prekrojené na polovicu
  • 2 šálky cherry paradajok
  • 4 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 1/2 citróna, iba šťava
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky sušenej cibule

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Veľký hrniec vody priveďte do varu a medzitým si pripravte paradajkovú omáčku.
  3. Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku vo vysokorýchlostnom mixéri.
  4. Ochutnajte a dochuťte podľa chuti (viac citróna, olivového oleja, korenia…).
  5. Na strednej panvici rozohrejte olej a cibuľu restujte 4 minúty, pridajte cesnak a restujte 1 minútu.
  6. Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a restujte, kým nebude prepečené.
  7. Odoberte zo sporáka a sceďte prebytočný olej.
  8. Pridajte kelové listy do vriacej vody a blanšírujte asi 4 minúty.
  9. V malej miske zmiešajte 1 šálku varenej ryže, syr, soľ a korenie.
  10. Dobre premiešajte.
  11. Zmiešajte zmes mäsa/cibule/cesnaku so zmesou ryže/syra.
  12. Vezmite zapekaciu misu a na dno nádoby rozprestrite zvyšnú ryžu.
  13. Vezmite kelový list, vyrezajte odolnú časť žily a pridajte zmes mäsa a ryže.
  14. Zrolujte a zarovnajte rolky vedľa seba.
  15. Množstvo, ktoré pridáte do listu, sa bude líšiť podľa veľkosti listu a počtu listov, s ktorými pracujete.
  16. Závitky zalejte 2 šálky paradajkovej omáčky a pečte 20–25 minút.
  17. Vyberte z rúry a podávajte.
Kelové rolky s mletým mäsom a syrom servírované v pekáčiku.
www.simply-gourmet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.