Ak sa má recept naozaj podariť, potrebujete dobre zrelé banány, ideálne sú tie, ktoré už majú takmer hnedú šupku a sú tak povediac prezreté.
Ingrediencie:
- 70 g rozpusteného nesoleného masla
- 195 g hladkej múky
- 100 g prírodného cukru
- 1 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 3 zrelé stredne veľké banány
- 1 vajce veľkosti L
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 130 g čokoládových lupienkov
Postup:
- Banány zbavíme šupky, dáme do misky a pomocou vidličky dôkladne roztlačíme.
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Do jednotlivých otvorov formy na muffiny dáme papierové košíčky.
- Vo veľkej mise premiešame múku, prírodný cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
- Do inej misky dáme rozpustené maslo, roztlačené banány, vajcia, vanilkový extrakt a šľaháme, kým nie je zmes svetlejšia a napenená.
- Banánovú zmes prelejeme do misky so suchými prísadami a vidličkou jemne miešame, aby sa suroviny premiešali, ale cesto nebolo zamiešané až príliš.
- Nakoniec opatrne vmiešame čokoládové lupienky.
- Košíčky na muffiny naplníme hotovým cestom len do 3/4 a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 20 až 25 minút. Pomocou špajle vyskúšame, či sú dosť upečené.
- Hotové muffiny necháme po vybratí z rúry cca 15 minút odpočívať a potom ich preložíme na kuchynskú mriežku do úplného vychladnutia.
- Kto chce, môže ich pred servírovaním poprášiť cukrom, ozdobiť tuhou šľahačkou alebo nechať tak ako sú.