Hrnčekové americké muffiny sú jednoduché, rýchlo hotové a chutia úplne úžasne, hoci sú vyrobené iba z niekoľkých základných surovín.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 hrnček mlieka
- 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
Na dochutenie:
- Hrozienkové: Pridáme do cesta 1 hrnček nasekaných hrozienok.
- Datlové: Prisypeme 1 hrnček jemne nasekaných datlí.
- Syrové: Primiešame 1 hrnček strúhaného čedaru.
- Slaninové: Pridáme 1/4 hrnčeka slaniny na kocky (ideálne osmažené).
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 200 stupňov a nachystáme si formu na muffiny.
- Môžeme každý otvor vymazať maslom a vysypať strúhankou, prípadne postriekať kuchynským sprejom alebo dať do každého papierový košíček.
- V mise zmiešame polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ aj kryštálový cukor. Uprostred si utvoríme jamku.
- Do malej misky dáme vajcia, našľaháme, vmiešame mlieko a olej. Túto zmes vlejeme do jamky v mise a pomocou vidličky premiešame, až kým nebude múka prepojená s tekutou zmesou.
- Cesto bude hrudkovité, ale tak to má byť. Rozdelíme ho do jednotlivých otvorov formy a plníme len do 3/4.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
- Upečené necháme 5 minút oddýchnuť a môžeme servírovať.