Jednoduché, veľmi chutné a hlavne maximálne rýchle. Vždy nie je nálada pripravovať nejaké zdĺhavé a príliš náročné recepty, preto občas skúste nejakú tú rýchlovku, nech ušetríte trochu času na iné príjemné zážitky. Prečo to občas neskúsiť v americkom štýle a neurobiť si tento vynikajúci dezert?
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého nového korenia
- 1/2 lyžičky mletého klinčeka
- 3/4 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
- 2 veľké vajcia
- 1 a 1/4 hrnčeka nízkotučného jogurtu
- 4 polievkové lyžice rozpusteného nesoleného masla
- 1/4 hrnčeka nesladeného jablčného pyré
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 2 – 3 lyžice cukru kryštál
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov. Pekáč na muffiny postriekame kuchynským sprejom, alebo dáme do každého otvoru papierový košíček.
- Do nádoby kuchynského robota nasypeme múku, trstinový cukor, kypriaci prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu, nové korenie, klinčeky a muškátový oriešok.
- Dôkladne premiešame a zatiaľ necháme stáť.
- V mise rozšľaháme vajcia, jogurt, rozpustené maslo, jablkový pretlak a vanilkový extrakt.
- Akonáhle máme zmiešané, prelejeme jogurtovú zmes do nádoby robota k suchým surovinám a miešame, kým sa všetko nespojí.
- Cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Povrch posypeme kryštálovým cukrom a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme 18 minút, kým nie sú muffiny po ľahkom stlačení pružné a nemajú zlatistý povrch.
- Necháme 5 minút odpočinúť, potom vyberieme z formy a dáme na mriežku vychladnúť.
- Ideálne je podávať muffiny pri izbovej teplote.