Sladká príloha s ananásom

Sladká príloha s ananásom

Tento recept na veľkonočnú plnku je taký jednoduchý, že ho zvládne úplne každý. Výhodou je, že si ju pokojne môžeme vyrobiť s predstihom bez toho, aby to ohrozilo jej chuť, kvalitu či konzistenciu.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka zmäknutého čerstvého nesoleného masla
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 600 g ananásu aj so šťavou (môže byť čerstvý aj kompótovaný, záleží, čo máme)
  • 12 plátkov bieleho chleba
  • Škorica podľa chuti

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov a pekáč vymažeme maslom.
  • Plátky chleba nakrájame na malé kocky cca 1×1 cm a dáme zatiaľ bokom.
  • Do veľkej misy dáme maslo s cukrom a šľaháme zhruba 1 minútu do peny
  • Prihodíme jedno vajce po druhom a vždy dôkladne zašľaháme do masla.
  • Ananás so šťavou aj nakrájaný chlieb pridáme do misy a miešame, kým sa všetko neprepojí.
  • Plnku prelejeme do pripraveného pekáča a povrch posypeme škoricou
  • Pečieme zhruba 50 až 60 minút dozlatista.
  • Hotovú plnku vyberieme z rúry a necháme cca 10 minút vychladnúť.
Recept na jednoduchú a dokonale sladkú veľkonočnú plnku.
Zdroj: https://www.simplywhisked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.