Omáčka so šampiňónmi

Omáčka so šampiňónmi

Každý šéfkuchár, či už profesionál alebo amatér pripravuje také jedlá podľa vlastných osvedčených receptov. Čo ak ale práve táto šampiňónová omáčka bude iná, než tá vaša? Perfektne sa hodí k cestovinám alebo napríklad ku grilovanému steaku.

Ingrediencie:

  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja (kto nemá, môže dať aj slnečnicový olej)
  • 650 g nakrájaných šampiňónov (môžu byť na plátky, polovičky alebo štvrtky)
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 3 strúčiky drveného cesnaku
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu (alebo kukuričnej múky)
  • 1 – 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

  • Do panvice dáme rozohriať maslo aj s maslom.
  • Prihodíme nakrájané huby s tymiánom, osolíme a okoreníme.
  • Šampiňóny restujeme dozlatista a potom pridáme drvený cesnak a necháme opražiť, kým nezačne intenzívne voňať.
  • Prilejeme smotanu a mlieko, do ktorého rozmiešame kukuričný škrob alebo múku.
  • Varíme ďalších asi 5 – 10 minút na miernom ohni, až začne byť omáčka dostatočne hustá.
  • Dochutíme citrónom, podľa potreby ešte soľou aj korením a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  • Potom už iba stačí servírovať.
Jednoduchá smotanová hubová omáčka.
Zdroj: https://simply-delicious-food.com

Tip: Kto chce trochu experimentovať, môže si na to skúsiť pripraviť cuketové rezance.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.