Bravčové na šampiňónoch

Bravčové na šampiňónoch

Dusené kotlety sú skvelým obedom, ale pokojne to môže byť aj výdatná večera. Vôňa cesnaku v kombinácii so smotanou vykúzli dokonalý pokrm, po ktorom sa len zapráši. Perfektnou prílohou je rozhodne ryža, ale nevadí ani cestoviny, prípadne zemiaky.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného cesnakového prášku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja

Na hubovú omáčku:

  • 1 hrnček nakrájaných hnedých šampiňónov
  • 5 rozdrvených strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1 a 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie (najlepšie 33 %)
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • V malej miske zmiešame papriku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  • Bravčové kotlety osušíme papierovou kuchynskou utierkou a posypeme pripravenou zmesou korenia z oboch strán.
  • V panvici rozohrejeme olivový olej s maslom na strednej teplote.
  • Akonáhle sa maslo rozpustí, vložíme do panvice kotlety a opekáme z každej strany po dobu 3 – 5 minút, aby boli dobre prepečené.
  • Takto pripravené kotlety dáme na zahriaty tanier a zabalíme do alobalu.
  • Do rovnakej panvice vhodíme nakrájané huby a za stáleho miešania opečieme dozlatista, pričom pri miešaní oškrabeme aj zvyšky z kotliet.
  • Pridáme cesnak, petržlen, talianske korenie a miešame ďalších 30 sekúnd. Potom zalejeme vývarom, smotanou, premiešame a necháme cca 4 minúty povariť.
  • Akonáhle omáčka zhustne, vložíme do panvice kotlety, prilejeme aj šťavu z nich a ešte tak 3 minúty varíme.
  • Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Tip: Kto chce trochu experimentovať, môže si na to skúsiť pripraviť cuketové rezance.

Cesnakové bravčové kotlety v smotanovej hubovej omáčke.
Zdroj: https://www.eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.