Huby s restovaným lososom

Huby s restovaným lososom

Niekto fandí šampiňónom, iný rybám. No a keď sa to spojí dohromady, vznikne dokonale lahodný pokrm, ktorým potešíte nielen seba, ale aj svojich blízkych a priateľov.

Ingrediencie:

  • 1/3 hrnčeka balzamikového octu
  • 1 a 1/2 lyžice hnedého cukru
  • 4 porcie lososa s kožou
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 lyžičky sušeného chilli
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 8 šampiňónov
  • 1 zväzok rukoly

Postup:

  • V malom hrnci zmiešame balzamikový ocot s cukrom a na strednom ohni za stáleho miešania privedieme do varu, aby sa cukor rozpustil.
  • Varíme zhruba 3 minúty a odložíme nabok.
  • Každú porciu lososa rozrežeme pozdĺžne napoly. Zmiešame zázvor, chilli a olivový olej v miske. Pridáme lososa, osolíme, okoreníme a niekoľkokrát otočíme, aby sa zmes dostala všade.
  • Zaklopíme potravinárskou fóliou a dáme na 5 – 10 minút do chladničky.
  • Predhrejeme si gril na stredne vysoko teplotu a lososa na ňom opečieme. Z každej strany cca 1 minútu, prípadne pokiaľ nie je opečený podľa nášho gusta.
  • Opečeného lososa preložíme na tácku a udržujeme v teple.
  • Zvýšime teplotu grilu, pridáme huby, pokvapkáme trochou balzamikovej zmesi a opekáme vždy 2 – 3 minúty po každej strane alebo jednoducho do zmäknutia.
  • Na servírovací tanier naaranžujeme rukolu, dáme na nej opečeného lososa, šampiňóny a všetko ešte pokvapkáme balzamikovou zmesou.
  • Môžeme naservírovať.
Plátky lososa na šampiňónoch.
Zdroj: https://australianmushrooms.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.