Poľský kapustový šalát s mrkvou

Poľský kapustový šalát s mrkvou

Tradičný poľský šalát s kyslou kapustou, mrkvou a jablkami je plný chuti a pritom je tak jednoduchý na prípravu. Budete ho mať hotový za pouhých 10 minút!

Ingrediencie

  • 100 g kyslej kapusty, nasekanej a scedenej
  • 1 veľké sladké jablko
  • 1 veľká mrkva, olúpaná
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • šťava z ½ pomaranča
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • kôra z 1 citróna
  • 3-4 lyžice rastlinného oleja
  • ⅔ lyžičky rasce, opečenej a rozdrvenej
  • morská soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Kyslú kapustu dajte do sitka, jemným stlačením odstráňte prebytočnú vlhkosť a potom nahrubo nasekajte.
  2. Mrkvu nakrájajte na špirálky (alebo nahrubo nastrúhajte) a vložte do veľkej šalátovej misy.
  3. Pridajte cibuľu a kyslú kapustu.
  4. Na malej panvici nasucho opečte rascu.
  5. Ľahko rozdrvte a pridajte do šalátu.
  6. Nakrájajte na špirálky (alebo nahrubo postrúhajte) jablko a pridajte do šalátu.
  7. Prilejte pomarančovú a citrónovú šťavu, olej, pridajte citrónovú kôru a premiešajte pomocou 2 vidličiek/veľkých lyžíc.
  8. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  9. Ihneď podávajte.
Šalát z mrkvy, kapusty a červenej cibule, servírovaný na tanieri s klinom citróna.
www.everydayhealthyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.