Tradičný poľský šalát s kyslou kapustou, mrkvou a jablkami je plný chuti a pritom je tak jednoduchý na prípravu. Budete ho mať hotový za pouhých 10 minút!
Ingrediencie
- 100 g kyslej kapusty, nasekanej a scedenej
- 1 veľké sladké jablko
- 1 veľká mrkva, olúpaná
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- šťava z ½ pomaranča
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
- 3-4 lyžice rastlinného oleja
- ⅔ lyžičky rasce, opečenej a rozdrvenej
- morská soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Kyslú kapustu dajte do sitka, jemným stlačením odstráňte prebytočnú vlhkosť a potom nahrubo nasekajte.
- Mrkvu nakrájajte na špirálky (alebo nahrubo nastrúhajte) a vložte do veľkej šalátovej misy.
- Pridajte cibuľu a kyslú kapustu.
- Na malej panvici nasucho opečte rascu.
- Ľahko rozdrvte a pridajte do šalátu.
- Nakrájajte na špirálky (alebo nahrubo postrúhajte) jablko a pridajte do šalátu.
- Prilejte pomarančovú a citrónovú šťavu, olej, pridajte citrónovú kôru a premiešajte pomocou 2 vidličiek/veľkých lyžíc.
- Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
- Ihneď podávajte.