Mrkvovo-kapustový šalát s kukuricou

Mrkvovo-kapustový šalát s kukuricou

Šalát z čerstvej zeleniny a sladkej kukurice je skvelou letnou prílohou pre rodinnú večeru či grilovanie. Je chrumkavý, sladký, pikantný s chuťou zázvoru a zároveň si ho hravo pripravíte behom chvíľky. Dobrú chuť!

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 1 malá hlávka bielej kapusty, nastrúhaná
  • 2 stredné mrkvy, nahrubo nastrúhané
  • 1 stredný zeler, nahrubo nastrúhaný
  • 1 šálka sladkej kukurice

Na zálievku:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • jablkový ocot, podľa chuti
  • himalájska soľ, podľa chuti
  • asi 5 mm čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • niekoľko kvapiek limetkovej alebo citrónovej šťavy

Postup

  1. Nastrúhanú kapustu, mrkvu a zeler vložte do veľkej šalátovej misy.
  2. Pridajte sladkú kukuricu a dajte bokom.
  3. V mise zmiešajte ingrediencie na zálievku.
  4. Pridajte jablkový ocot a soľ podľa chuti. Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  5. Kapustovú zmes zalejte zálievkou a premiešajte.
  6. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  7. Vložte do chladničky na 15 minút.
  8. Vyberte z chladničky a podávajte.
Šalát z mrkvy, zeleru, kukurice a kapusty servírovaný v mise.
www.natalieshealth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.