Po tejto krémovej pochúťke sa budete olizovať až za ušami. Vôňa rozmarínu a bazalky rozjatí vaše zmysly. Uvidíte, že sa k tomuto receptu budete radi vracať.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 veľká kuchynská cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 800 g nakrájaných konzervovaných paradajok
- Soľ podľa chuti
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 10 čerstvých bazalkových listov
- 1 čerstvá vetvička rozmarínu
- 1 hrnček smotany na šľahanie
Postup:
- Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame drobné kúsky.
- Do stredného hrnca dáme olej, zohrejeme a prihodíme cibuľu. Necháme restovať asi 5 minút, aby cibuľa zmäkla a potom pridáme cesnak.
- Varíme ďalšie 2 – 3 minúty, kým cesnak neprevonia. Bazalku zviažeme pomocou kuchynského povrázku s rozmarínom a vhodíme do hrnca.
- Prilejeme konzervované paradajky, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Akonáhle ho dosiahneme, znížime teplotu a budeme variť ďalších 20 minút.
- Odstavíme, vyberieme bazalku s rozmarínom a polievku rozmixujeme pomocou ručného ponorného tyčového mixéra dohladka.
- Polievku vrátime späť na platňu, znova uvedieme do varu a prilejeme smotanu.
- Podľa potreby ešte dochutíme soľou a môžeme servírovať.