Talianska paradajková polievka

Talianska paradajková polievka

Po tejto krémovej pochúťke sa budete olizovať až za ušami. Vôňa rozmarínu a bazalky rozjatí vaše zmysly. Uvidíte, že sa k tomuto receptu budete radi vracať.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 800 g nakrájaných konzervovaných paradajok
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 10 čerstvých bazalkových listov
  • 1 čerstvá vetvička rozmarínu
  • 1 hrnček smotany na šľahanie

Postup:

  • Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu olúpeme a nakrájame drobné kúsky.
  • Do stredného hrnca dáme olej, zohrejeme a prihodíme cibuľu. Necháme restovať asi 5 minút, aby cibuľa zmäkla a potom pridáme cesnak.
  • Varíme ďalšie 2 – 3 minúty, kým cesnak neprevonia. Bazalku zviažeme pomocou kuchynského povrázku s rozmarínom a vhodíme do hrnca.
  • Prilejeme konzervované paradajky, osolíme, okoreníme a privedieme do varu. Akonáhle ho dosiahneme, znížime teplotu a budeme variť ďalších 20 minút.
  • Odstavíme, vyberieme bazalku s rozmarínom a polievku rozmixujeme pomocou ručného ponorného tyčového mixéra dohladka.
  • Polievku vrátime späť na platňu, znova uvedieme do varu a prilejeme smotanu.
  • Podľa potreby ešte dochutíme soľou a môžeme servírovať.
Krémová polievka s paradajkami a bazalkou.
Zdroj: https://www.italianfoodforever.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.