Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Táto talianska polievka má veľmi bohatú chuť, je výdatná a zdravá. Mnohí si ju pripravujú na Nový rok, ale je to skvelý recept na celé zimné obdobie.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 veľká kuchynská cibuľa
  • 2 lyžičky nakrájaného čerstvého oregana
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká maslová tekvica
  • 4 stredne veľké cukety
  • 1 hrnček zmrazených kukuričných jadier
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok (400 g)
  • 2 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • Listy mangoldu z 1 zväzku
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1 plechovka konzervovaných červených fazule
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 hrnčeka čerstvo strúhaného parmezánu

Postup:

  • Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a prelisujeme. Cuketu nakrájame na kocky.
  • Tekvicu olúpeme, zbavíme semien a nakrájame na rovnako veľké kocky o veľkosti cca 1 x 1 cm.
  • Vo veľkom hrnci zahrejeme olej na stredne vysokom ohni. Prihodíme cibuľu a niekoľko minút restujeme, aby zmäkla.
  • Prisypeme oregano, cesnak a 1 minútu restujeme. Vmiešame tekvicu, cuketu, kukuricu a ďalších pár minút restujeme.
  • Akonáhle je zelenina mäkká, odstavíme nabok. Do nádoby mixéra nalejeme plechovku paradajok a 1 hrnček vývaru, rozmixujeme dohladka.
  • Takto hotovú zmes vlejeme do hrnca so zeleninou a vrátime späť na platňu. Zalejeme zvyšným vývarom a privedieme do varu. Znížime teplotu a varíme zhruba 20 minút.
  • Pridáme mangold, fazuľu a premiešame. Varíme chvíľku, kým začne mangold vädnúť. To zaberie cca 5 minút.
  • Odstavíme, osolíme, okoreníme a rozdelíme do misiek. Posypeme parmezánom a môžete podávať.
Talianska zeleninová polievka s nízkym obsahom tuku a bohatou chuťou.
Zdroj: https://www.recipegirl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.